Τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025, ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών «28-02-2023» θα καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων τις 1.300.000 υπογραφές πολιτών που συγκεντρώθηκαν για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με βασικό αίτημα την κατάργηση της ποινικής ασυλίας των βουλευτών.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η Μαρία Καρυστιανού, μέλος του συλλόγου και από τις πιο δυναμικές φωνές του κινήματος:
«Η 7η Ιουλίου 2025 σηματοδοτεί την επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».
Στο ίδιο μήνυμα, καλεί τους πολίτες να παραμείνουν ενεργοί και να διεκδικήσουν Δικαιοσύνη:
«Η ατιμωρησία των πολιτικών δεν συνάδει ούτε με την Ηθική, ούτε με τον Νόμο, ούτε με τη Δημοκρατία».
Η ίδια τονίζει ότι οι ευθύνες για τραγωδίες όπως αυτή των Τεμπών, καθώς και σκάνδαλα όπως του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν πρόκειται να αποδοθούν αν το πολιτικό σύστημα συνεχίσει να «ελέγχει τον εαυτό του».

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να ελέγξουν τις τεράστιες ποινικές ευθύνες τους. Μας κοροϊδεύουν
Η πρωτοβουλία των πολιτών για αναθεώρηση του άρθρου που προβλέπει την ασυλία των πολιτικών προσώπων, έρχεται σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών πιέσεων και μακροχρόνιου αιτήματος για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς.