Με διάταξη της εισαγγελίας πρωτοδικών απορρίπτεται και αρχειοθετείται η μήνυση κατά του εφέτη ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των Τεμπών.
Υπενθυμίζεται ότι τη μήνυση κατά του ειδικού εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των Τεμπών, είχαν καταθέσει οι Μαρία Καρυστιανού, Παύλος Ασλανίδης, Σωτήρης Μήτσκας, Λίλιαν Βασιλίσιν, Παύλος και Χρήστος Τιλκερίδης γονείς θυμάτων.
Οι γονείς βρέθηκαν τον Μάρτιο του 2025 στο γραφείο του εφέτη Ανακριτή στη Λάρισα, για να υποβάλουν μήνυση στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη.
Τότε είχαν πει:
«Πριν λίγες μέρες μάθαμε πως 649.000 αρχεία ηχητικά και βίντεο που αφορούσαν τις επίμαχες ημερομηνίες της 28ης Φεβρουαρίου και της 1ης Μαρτίου κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στον ανακριτή, αλλά δεν υπάρχουν στη δικογραφία. Μετά από 2 χρόνια ασχολούμαστε με αμφιβόλου γνησιότητας βίντεο που εμφανίστηκαν ξαφνικά όταν υπάρχει τέτοιο», ανέφερε η κ. Καρυστιανού, σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνάντησης με τον ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη και κοροϊδία από πλευράς του.
Η κ. Καρυστιανού στις δηλώσεις της έστρεψε τα πυρά της και κατά του Αρείου Πάγου, υποστηρίζοντας πως «αντί να γίνει σεισμός με τα όσα αποκαλύφθηκαν δόθηκε στον ανακριτή θερμή στήριξη».

Το σκεπτικό της απόφασης Μελετοπούλου

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται στην διάταξη της αντεισαγγελέως πρωτοδικών Λάρισας, Ευτυχίας Μελετοπούλου, με την οποία απορρίφθηκαν οι μηνύσεις: «…Ουδόλως προκύπτει πλημμελής άσκηση των καθηκόντων του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, σε καμία δε περίπτωση δεν υφίσταται απόκρυψη στοιχείων ή διενέργεια πράξεων οι οποίες να κατατείνουν στην παρεμπόδιση ανεύρεσης της αλήθειας και της συλλογής του αναγκαίου αποδεικτικού υλικού, που είναι και ο σκοπός της κυρίας ανακρίσεως και ως εκ τούτου καμία από τις καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως αυτές αναλύθηκαν στη μείζονα σκέψη της παρούσας δύναται αντικειμενικώς να στοιχειοθετηθεί. Αντιθέτως, προκύπτει ότι ο εφέτης ανακριτής Λάρισας έχει διενεργήσει όλες τις απαραίτητες ανακριτικές πράξεις με αμεροληψία και “κατ’ οικείαν κρίση”, δηλαδή με τρόπο ενέργειας προς την αποκάλυψη της αλήθειας…».

Η εισαγγελική λειτουργός σημειώνει επίσης πως «ως προς την κρίση σχετικά με την αμεροληψία του Εφέτη Ανακριτή, πρέπει με έμφαση να σημειωθεί ότι τούτο έχει αποτελέσει αντικείμενο διαγνωστικής κρίσης του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, και μάλιστα με δύο βουλεύματα που έκριναν σχετικά με αιτήσεις εξαίρεσης με την επίκληση λόγων μεροληψίας σε βάρος του…Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας έκρινε αδιάστικτα ότι δεν τίθεται ζήτημα μεροληψίας ή πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων αυτού (του Ανακριτή)…»