Πριν από λίγα 24ωρα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου 2024 στη λεωφόρο Ποσειδώνος, συνέβη τροχαίο ατύχημα στο ρεύμα προς Γλυφάδα, που οδήγησε τελικά στη σύλληψη δύο Ρώσων που φέρεται να εμπλέκονται με την παραστρατιωτική οργάνωση Wagner.

Στο σημείο που έγινε το τροχαίο, όπως αποκαλύπτει το in.gr, βρέθηκε μόνο η μοτοσικλέτα μάρκας «Suzuki V-Strom», ιδιοκτησίας 19χρονου με καταγωγή από τη Ρωσία.

Μετά από περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δύο επιβάτες της, ρωσικής καταγωγής, νοσηλεύονταν στο Ασκληπιείο Βούλας (ένας εξ αυτών, 45 ετών, διέμενε στην Καλλιθέα), ενώ στην κατοχή του ενός βρέθηκε ένα πιστόλι Walther P-22, χωρίς σφαίρες, που είναι γερμανικής κατασκευής και το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από επαγγελματίες εκτελεστές, καθώς δέχεται σιγαστήρα αφού έχει υποηχητικά πυρομαχικά.

Στην κατοχή του ενός βρέθηκε ταυτότητα που ανέγραφε «συνοδός ασφαλείας Wagner Group».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και οι δύο Ρώσοι ήταν σεσημασμένοι για διακίνηση μεταναστών, έμεναν μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας και υποστήριξαν ότι «την κάρτα της Wagner», τους την είχαν δώσει «κάποιοι γνωστοί τους».

Προς το παρόν, δεν έχει διαπιστωθεί ποια ήταν η σχέση τους με τη ρωσική οργάνωση μισθοφόρων και τον αρχηγό της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος σκοτώθηκε έναν χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου 2023, λίγο καιρό αφότου στράφηκε κατά της Ρωσίας.