Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Eυελπίδων οδηγήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης, η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα η οποία συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μετά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της η σύζυγός του κατηγορούμενου δικηγόρου.

Σύμφωνα με την μήνυση, η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου κατηγορείται για διατάραξη της οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, εξύβριση και απειλή με ηθικό αυτουργό τον ποινικολόγο, καθώς το βράδυ της Τρίτης πήγε στο σπίτι που μένει η κυρία Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο του Λύτρα και ένα ακόμη πρόσωπο.

Στα δικαστήρια βρίσκεται και ο δικηγόρος της σύζυγου του Απόστολου Λύτρα, Θέμης Σοφός προκειμένου να υποβάλει αίτημα στην ανακρίτρια για αντικατάσταση των περιοριστικών όρων σε βάρος του ποινικολόγου με προφυλάκιση.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει ότι ο σύζυγός της, της έστειλε απειλητικό μήνυμα στο οποίο κατά πληροφορίες της έγραφε “στείλε τα λεφτά και τα ρούχα”. Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της, Θέμης Σοφός, η κ. Πολυζωγοπούλου είχε ενταχθεί χωρίς τη συναίνεσή της σε ένα γκρουπ στο viber, στο οποίο εστάλησαν “μηνύματα που έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό, όχι παραινετικό, χαρακτήρα ομάδας ανθρώπων που θέλει να ασκήσει πιέσεις στη Σοφία”.
Αναζητείται ο Λύτρας

Αυτή την ώρα η Αστυνομία αναζητά τον Απόστολο Λύτρα στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία για παραβίαση περιοριστικών όρων. Ο ποινικολόγος δεν έχει δώσει σημεία ζωής από χθες το βράδυ. Οι αστυνομικοί πήγαν στη διεύθυνση που είχε δηλώσει, ωστόσο δεν βρέθηκε, ενώ δεν απαντά και στις τηλεφωνικές κλήσεις.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ποινικολόγος θα φτάσει σήμερα στο ΑΤ Παλλήνης προκειμένου να παραδοθεί στις Αρχές.

Το επεισόδιο στο σπίτι Λύτρα

Το βράδυ της Τρίτης η πρώην σύζυγος του πονικολόγου μετέβη μαζί με έναν δικηγόρο και ένα ακόμη άτομο στο σπίτι που μένει η 37χρονη, προκειμένου να πάρουν πράγματα του Απόστολου Λύτρα, χωρίς καμία προειδοποίηση.

Έδειξαν ταυτότητες στον σκοπό που βρίσκεται στο σημείο για τη φύλαξη της κ. Πολυζωγοπούλου και είπαν ότι ήρθαν να πάρουν κάποια ρούχα. Στην αυλή βγήκε ο πατέρας της με τον οποίο ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση.

Η 37χρονη υπέβαλε μηνύσεις σε βάρος της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα και του δικηγόρου που ήταν μαζί της, για τα αδικήματα της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας, της εξύβρισης και της απειλής με ηθικό αυτουργό τον ποινικολόγο.

Αρνείται τα πάντα ο δικηγόρος του Λύτρα

Ωστόσο, ο Πέτρος Πανταζής, συνήγορος του Απόστολου Λύτρα, τόνισε ότι ο δικηγόρος δεν έστειλε κανένα απειλητικό μήνυμα στη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι ο Απόστολος Λύτρας δεν έχει παραβιάσει κανένα περιοριστικό όρο.

“Θέλω να το τονίσω, δεν υπάρχει κανένα απειλητικό μήνυμα και καμία απειλή. Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό ο κύριος Λύτρας”, δήλωσε ο συνήγορος του γνωστού ποινικολόγου, μιλώντας στο “Action 24”.

“Μίλησα μαζί του και μου είπε ο άνθρωπος ότι ξύπνησε και είδε αυτό τον χαμό που έχει γίνει. Δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει”, πρόσθεσε ο κ. Πανταζής.