Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν, την Τρίτη (19/8) στη φυλακή οι δύο νεαροί, ένας 25χρονος και ένας 21χρονος, που κατηγορούνται για τη φωτιά της 13ης Αυγούστου στο Γηροκομείο, στην Πάτρα.
Συγκεκριμένα, ο 25χρονος ολοκλήρωσε την απολογία του για τη φωτιά στην Πάτρα ύστερα από τέσσερις ώρες, ενώ ακολούθησε η απολογία του 21χρονου φίλου του, ο οποίος αρχικά είχε εμφανιστεί ως μάρτυρας.
Η σύλληψη και οι κατηγορίες για τη φωτιά
Ο 25χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη (13/8), καθώς φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά. Ακόμα, ο 21χρονος, που φέρεται να οδηγούσε τη μηχανή με την οποία ο 25χρονος έφτασε στο σημείο, εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών τη Δευτέρα (18/8) για κατάθεση.
Ωστόσο, η διαδικασία πήρε νέα τροπή, καθώς η Ανακρίτρια έκρινε τον 21χρονο ύποπτο φυγής. Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε άμεσα και ο νεαρός συνελήφθη, αντιμετωπίζοντας πλέον κατηγορία εμπρησμού από κοινού με τον 25χρονο.
Φωτογραφικά ντοκουμέντα δείχνουν τους δύο νεαρούς να μοιράζουν νερά σε πολίτες κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς…
Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης του 21χρονου κάνουν λόγο για «παράδοξη» σύλληψη, επισημαίνοντας ότι ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε αυτοβούλως και παρέδωσε την ταυτότητά του.