Η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, με αίτημά της προς την ΑΔΑΕ ζητά να ελεγχθεί εάν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ από το 2019 και μέχρι σήμερα, διευρύνοντας έτσι τον κύκλο των προσώπων που εξετάζεται για το εάν είχαν μπει στο στόχαστρο του κοινού κέντρου ΕΥΠ- Predator με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Η Ελένη Τουλουπάκη προέβη σε αυτή την κίνηση καθώς με την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση τέθηκε στο στόχαστρο με αφορμή την έρευνά της για το σκάνδαλο Novartis.
Τελικά η σκευωρία κατά της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς δεν μπόρεσε να σταθεί με αποτέλεσμα η Ελένη Τουλουπάκη να παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία (3-2) όχι για τους χειρισμούς της στο σκάνδαλο Novartis , αλλά για δήθεν μη άμεση διαβίβαση 3 έγγραφων αναφορών-καταθέσεων εγγράφων, όπως τιτλοφορούνται από 3 αναφέροντες-καταθέσαντες, στη Βουλή εναντίον δύο μελών της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., που είχαν καταθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Βασίλης Κεγκέρογλου.
Επισημαίνεται ότι ο δικηγόρος της ΕλένηςΤουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης, είχε προαναγγείλει την προσφυγή της στην ΑΔΑΕ όπως και ενός δεύτερου προσώπου που κινείται στον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας.
Η ανακοίνωση του δικηγόρου
Σήμερα, 4-1-2023 η κ. Ελένη Τουλουπάκη, Αντεισαγγελέας Εφετών και πρώην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Καταπολέμησης Διαφθοράς μαζί με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, κ. Γιάννη Μαντζουράνη, κατέθεσε Αίτηση στην ΑΔΑΕ, όπου ζητεί να ελεγχθούν δύο συνδέσεις κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, των οποίων είναι κάτοχος και αποκλειστικός χρήστης, μετά τον εντοπισμό συνεχών φαινομένων παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ώστε να διαπιστωθεί εάν και σε ποιο/α χρονικό/ά διαστημα/τα έλαβαν χώρα ουσιαστικώς παράνομες επισυνδέσεις των δύο τηλεφώνων της από την ΕΥΠ για δήθεν λόγους εθνικής ασφάλειας, έτσι ώστε να μπορέσει να προσφύγει στα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια και να τύχει δικαστικής προστασίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).