Ενας σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη και κατηγορείται για εκδικητική πορνογραφία (revenge porn) κατ’ εξακολούθηση. Τη σύλληψη έκαναν στελέχη της δίωξης ηλεκτρονικούς εγκλήματος.
Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 51 ετών ο οποίος ζει στο Ίλιον και απειλούσε με ροζ φωτογραφίες μια γυναίκα 61 ετών.
Όπως γίνεται γνωστό, οι δύο τους είχαν γνωριστεί μέσω διαδικτύου τον περασμένο Ιούνιο και είχαν αναπτύξει επικοινωνία, ανταλλάσσοντας και μηνύματα ερωτικού περιεχομένου. Μάλιστα, αντάλλαξαν φωτογραφικό υλικό και πραγματοποίησαν βιντεοκλήση, μέσω εφαρμογής επικοινωνίας ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με ερωτικό περιεχόμενο.
Όμως, στις 5 Αυγούστου η γυναίκα κατήγγειλε τον σημαιοφόρο στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, καθώς όπως υποστήριξε, ο άνδρας άρχισε να την απειλεί καθημερινά, είτε μέσω άμεσων μηνυμάτων στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είτε τηλεφωνικά, λέγοντας της πως αν δεν συνευρεθούν ερωτικά θα στείλει τις φωτογραφίες και τα βίντεο της, σε συγγενείς και φίλους της, ενώ παράλληλα θα κοινοποιήσει το σχετικό υλικό σε groups στο Facebook.
Στις 6 Αυγούστου η γυναίκα κατέθεσε μήνυση διότι ο 51χρονος την πίεζε να τον συναντήσει σε καφετέρια.
Ακολούθησε έρευνα με άρσεις απορρήτου, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση του 51χρονου φερόμενου δράστη ως διαχειριστή του επίμαχου διαδικτυακού προφίλ και ως κατόχου της συγκεκριμένης τηλεφωνικής σύνδεσης.
Στελέχη της δίωξης μετέβησαν στο σημείο συνάντησης της καταγγέλουσας με τον άνδρα και κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας βρέθηκε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο όπου βρέθηκαν φωτογραφίες στις οποίες απεικονιζόταν η παθούσα γυμνή και μη, καθώς και βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν αυτή σε προσωπικές της στιγμές ερωτικού περιεχομένου.