Για πρώτη φορά η Κατερίνα Καινούργιου μίλησε δημόσια για τη σύλληψη του αδερφού της, Πάνου, τον περασμένο Αύγουστο, όταν εκείνος δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας στα βόρεια προάστια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει επεισοδιακή καταδίωξη.
Στην εκπομπή της Super Κατερίνα, η παρουσιάστρια παραδέχτηκε ότι βίωσε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά τόνισε με έμφαση πως «ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του»:
«Επειδή το έζησα το καλοκαίρι, καμιά φορά οι συγγενείς μας μπορεί να κάνουν κάτι που είναι αδίκημα, λάθος. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι παρασύρεται και η υπόλοιπη οικογένεια. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».
Η ίδια εξήγησε πως όλες οι νόμιμες διαδικασίες τηρήθηκαν κανονικά:
«Ο αδερφός μου έμεινε δύο μέρες στο τμήμα, πέρασε από Εισαγγελέα, ζήτησε συγγνώμη και φυσικά θα δικαστεί η υπόθεση. Δεν θέλω ερωτήσεις, είναι δική του υπόθεση, μια παράβαση του ΚΟΚ».
Μάλιστα προχώρησε στην αποκάλυψη μιας προσωπικής τους συνομιλίας:
«Μου είπε: “Στεναχωριέμαι γιατί δεν ήθελα να στεναχωριέσαι εσύ”. Του πήραν το δίπλωμα, έκαναν ό,τι όφειλαν να κάνουν, αλλά τελικά φωτογράφιζαν παντού εμένα».
Κλείνοντας, η παρουσιάστρια υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ότι οι ευθύνες δεν μεταφέρονται συλλογικά:
«Όταν κάποιος στην οικογένεια κάνει ένα λάθος ή ένα αδίκημα, δεν σημαίνει ότι φταίει και ο υπόλοιπος».
Τι συνέβη
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 17 Αυγούστου, στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ερυθραία.
Ο 38χρονος παραβίασε με το αυτοκίνητό του τη διπλή διαχωριστική γραμμή και προσπέρασε συμβατικό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τότε, οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο, κάτι που εκείνος δεν έκανε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη.
Το κυνηγητό σταμάτησε στη συμβολή της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδό Καρασταμάτη Αλεξάκη στη Νέα Ερυθραία, όταν και ακινητοποιήθηκε το όχημα του 38χρονου.
Οι αστυνομικοί του ΤΔΕΕ κατέβηκαν για έλεγχο και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές όταν ένας εξ’ αυτών του επέδειξε το υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητας, ο αδερφός της πασίγνωστης τηλεοπτικής παρουσιάστριας το πέταξε στο έδαφος και τον έσπρωξε, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να τον συλλαμβάνουν.
Θετικό το αλκοτέστ
Παράλληλα, στο σημείο κλήθηκε και περιπολικό της Τροχαίας, προκειμένου να υποβληθεί σε έλεγχο αλκοτέστ ο 38χρονος.
Το αποτέλεσμα ήταν θετικό, με τον 38χρονο να έχει ποσοστό 0,66mg/l εκπνεόμενου αέρα.