Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου, που κατηγορείτο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στη υπόθεση που αφορούσε τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού στο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για τα αδικήματα της απιστίας και της παθητικής δωροδοκίας, ότι δηλαδή έλαβε μίζα 2,5 εκατ. Ευρώ για την σύμβαση αναβάθμισης των έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού και τον απήλλαξε για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Αθώοι κρίθηκαν επίσης η γυναίκα του, Σταυρούλα Κουράκου και ο στενός του φίλος, Ανδρέας Μπάρδης.

Το χρονικό

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κατηγορήθηκε ότι δωροδοκήθηκε από την «Thales Nederland B.V.», που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών καθώς και ότι μέσω της συζύγου του, του Ανδρ. Μπάρδη, και άλλων προσώπων, για τα οποία παραγράφηκε το αξιόποινο- επιχείρησε να νομιμοποιήσει τα ποσά της δωροδοκίας, διακινώντας τα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.
Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση