To πόρισμα που εξέδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, για την υπόθεση των υποκλοπών, θεωρεί πως η ΕΥΠ δεν έχει σχέση με το Predator και πως έκανε μόνο νόμιμες παρακολουθήσεις. Γι αυτό το λόγο αρχειοθετεί την υπόθεση.
Όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση του Αρείου Πάγου
⁃ από την έρευνα της δικαιοσύνης που υπήρξε κατά την ανακοίνωση εξαντλητική, δεν προέκυψε ουδεμία σύνδεση της ΕΥΠ η άλλης κρατικής υπηρεσίας (ΕΛΑΣ η Αντιτρομοκρατική) με το κακόβουλο λογισμικό Pretador και τις καταγγελλόμενες παράνομες παρακολουθήσεις, πολιτικών, κρατικών λειτουργών δημοσιογράφων και λοιπά.
Σημειώνεται επίσης πως η υπόθεση ως προς την ΕΥΠ, άλλες κρατικές υπηρεσίες και φυσικά πρόσωπα που διετέλεσαν σε νευραλγικές θέσεις ως προς την ΕΥΠ αρχειοθετείται τόσο από τον αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση που υπέβαλε πόρισμα 300 σελίδων, όσο και από την ίδια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που συμφώνησε με το πόρισμα Ζήση.
Ωστόσο, παραπέμπονται σε δίκη για πλημμέλημα, λόγω του νόμου (επιεικέστερου) που είχε ψηφιστεί το 2019 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερα πρόσωπα, εκπρόσωποι εταιρειών που ενεπλάκησαν με τον ένα η τον άλλο τρόπο με το κακόβουλο λογισμικό. Πρόκειται για τους τέσσερις που είχαν κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτοι.
Πρόκειται για τους Ιωάννη Λαβράνο, Sara Aleksandra Ηαmu, TAL JONATHAN DILIAN (ΤΑΛ ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΝΤΙΛΙΑΝ) και Φελίξ Mπίτζιου.
Η παραπομπή σε δίκη, όπως εξηγείται στην εισαγγελική ανακοίνωση, γίνεται μόνον για πλημμέλημα της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου, διότι υπερισχύει ο ευμενέστερος νόμος,καθώς πλέον τα αδικήματα αυτού του τύπου είναι κακουργήματα.
Όπως είναι φυσικά όλα τα παραπάνω προκαλούν αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα από το ΠΑΣΟΚ, με δεδομένη και την παρακολούθηση του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη.
Με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης η έρευνα ουσιαστικά ολοκληρώνεται και πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.
Διώξεις δε ασκούνται μόνο σε ιδιώτες εκπροσώπους ή ιδιοκτήτες εταιρειών και μάλιστα σε βαθμό πλημμελήματος.