Σε νέες κινήσεις προχωρούν οι δικηγόροι κατηγορώντας τη Κυβέρνηση για «αδιαφορία» απέναντι στον κλάδο που πλήττεται οικονομικά λόγω της πανδημίας.

Άμεσα θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό και παράλληλα θα κατατεθεί μήνυση σε βάρος του ΕΦΚΑ σχετικά με τις εισφορές των επιστημόνων στον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011.

Όπως σημειώνουν οι δικηγόροι , η αξιοπρεπής διαβίωση του κλάδου αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ορθή επιτέλεση του θεσμικού του έργου.

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, με μερική λειτουργία δικαστηρίων και περιοριστικά μέτρα λειτουργίας υπηρεσιών και κυκλοφορίας, οι δικηγόροι, όχι μόνο δεν έχουν ενισχυθεί οικονομικά αλλά δεν έχουν ανασταλεί ούτε οι ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Για αυτό το λόγο λοιπόν ζητούν την απαλλαγή των δικηγόρων από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου 2021, ή άλλως τη μείωση αυτών, καθώς επίσης και την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για το 2020.

Έντονη είναι όμως η αντίδραση τους και για τις «ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου» , ζητώντας, προκειμένου να κάνουν εγκαίρως τον προγραμματισμό τους, αυτές να εκδίδονται τουλάχιστον στο μέσον της εβδομάδας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ