Προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους η 50χρονη μητέρα και ο ανήλικος γιος της που κατηγορούνται για σειρά εμπρησμών στη Νέα Μάκρη.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων ο 61χρονος ορθοπεδικός.

Η δικογραφία αφορά συνολικά έξι πυρκαγιές και δύο απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας όλες οι εστίες ξεσπούσαν τα ξημερώματα, ανάμεσα στις 03.00 – 04.00 με την τελευταία πυρκαγιά να εκδηλώνεται την περασμένη Κυριακή.

Ο 61χρονος και η 50χρονη είχαν συλληφθεί μετά από εντάλματα που εξέδωσαν οι διωκτικές αρχές. Το μεσημέρι παρουσιάστηκε στην ανακρίτρια και ο ανήλικος και παραδόθηκε. Φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εμπλέκεται στην πρόκληση πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής ο ανήλικος εμπλέκεται στην πρόκληση των πυρκαγιών, οι οποίες ξεσπούσαν όταν τα μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας είχαν διαφωνίες με τους γείτονές τους στη Νέα Μάκρη.

Οι πυρκαγιές που κατηγορούνται ότι προκάλεσαν καταγράφηκαν από τον περασμένο Μάιο έως και την 1η Σεπτεμβρίου.

Νέα Μάκρη: Προφυλακίστηκαν η μητέρα και ο 17χρονος γιος για τους εμπρησμούς – Ελεύθερος χωρίς όρους ο ορθοπεδικός
Όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, ο 61χρονος γιατρός, τουλάχιστον δύο φορές που εκδηλώθηκε φωτιά, μετακίνησε το όχημά του, το οποίο είχε σταθμευμένο έξω από το σπίτι του.

Πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρουν πως οι απομακρύνσεις του οχήματος γίνονταν για να μην υποστεί ζημιές από τις φωτιές, ενώ ο ίδιος φέρεται να επικαλείται προστριβές με τη σύντροφό του. Για τις φωτιές κατέθεσε πως δεν ξέρει τίποτα και πως όταν εκδηλώθηκαν ο ίδιος κοιμόταν. Και η 50χρονη σύντροφός του επίσης κατέθεσε άγνοια για τις πυρκαγιές.

Γείτονας της οικογένειας κατέθεσε πως την 1η Σεπτεμβρίου, αναγνώρισε τον 17χρονο ως τον δράστη δύο εμπρησμών σε ξηρά χόρτα, σε σπίτι κοντά στο δικό τους. Σε περίπτωση που ο ανήλικος δεν εμφανιστεί ενώπιον του Ανακριτή, είναι πιθανό να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Άλλη μαρτυρία αναφέρει πως και η 50χρονη, φέρεται να έβαζε τις φωτιές σε ξερά χόρτα με τη χρήση αναπτήρα και εύφλεκτων υλικών που λειτουργούσαν ως προσάναμμα.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, και σήμερα απολογούνται στον ανακριτή.