Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιασμών (σ.σ. στόχευσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος), εκρήξεις, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς και αγοραπωλησίες ναρκωτικών, έδωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και συγκεκριμένα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Πρόκειται για έρευνα που έτρεχε εδώ και αρκετές εβδομάδες από την Ελληνική Αστυνομία και αφορά ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων που είχε γίνει φόβος και τρόμος σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει τουλάχιστον δέκα συλλήψεις ατόμων που φέρονται να ανήκουν στο κύκλωμα των «μπράβων». Μέσα σε αυτές τις συλλήψεις, υπάρχουν και τέσσερα άτομα που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ μετά τα άγρια επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για άτομα που είχε «στο κάδρο» το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών αλλά λόγω των επεισοδίων ενεπλάκη η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Στο ίδιο κύκλωμα που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ, και ειδικότερα ανάμεσα σε αυτούς που πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, υπάρχουν και έγκλειστοι στις φυλακές.

Να σημειωθεί ότι η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης θα γίνει την Τρίτη 16/7 στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου θα γίνουν γνωστές λεπτομέρειες από τη δράση και τη δομή της εν λόγω οργάνωσης.